Thursday, January 6, 2011

[ترافیک بیشتری (با استفاده از 10 روش گرفتن لینک (inbound link) این مقاله )بدست آورید!] ترافیک بیش


برای بهینه کردن سایت خود برای موتورهای جستجوگر زمان لازم برای تفکر استراتژی لینکهای وارده به سایتتان به تفکر از دست ندهید و با برنامه ریزی استراتژی مناسب را برگزینیند! یک لینک وارد شده به سایت شما (inbound link) لینکی است که از یک سایت دیگر به سایت شما وارد شده است که یک استراتژی مهم و پایدار در بهینه سازی موتورهای جستجوگربه شمار می آید به طوری که سایتهایی که رتبه بهتری درنتایج موتورهای جستجوگر دارند، لینک های با کیفیت بیشتری به آنها وارد و ایجاد شده است.
  چرا لینک به سایت (inbound link) برای سایت شما مهم است؟ آنها می توانند...
  • مشتریان بالقوه را برای شما از طریق کلیک بر روی لینک به دست آورند.
  • آمار بازدیدکنندگان سایت شما را بالا ببرند
  • رتبه شما را در نتایج جستجو بالا ببرند
اگرچه برای گرفتن لینک می توان از بسته های نرم افزاری دریافت لینک استفاده کرد، اما به طور کلی نمی توان به آنها تکیه کرد. تنها و بهترین روش برای گرفتن لینک به سایت (جدای از نوشتن محتوای مناسب جهت ترغیب دیگر وبمسترها برای لینک کردن سایت شما) ایجاد لینک به صورت دستی (Manually) است که به نظر کار سختی می باشد. اما در اینجا شما را با 10 روش مناسب جهت لینک گرفتن آشنا می کنیم.
1- لینک گرفتن از دایرکتوری ها (Directory Links)
دایرکتوری ها سایتهایی هستند که به صورت طبقه بندی شده دیگر سایتها را فهرست می کنند هم چون Dmoz, Yahoo Directory, …
دی موز (Dmoz.org) که به وسیله انسان مدیریت می شود به صورت رایگان سایتهای درخواست دهنده را لینک می کند، اما برای لینک شدن بایستی مدت زمانی را منتظر بمانید. در مقابل اما یاهو دایرکتوری سالیانه مبلغ 299 دلار را دریافت میکند.
2- انتشار خبر (Press Release)
در صورتی که قصد انتشار خبر را داشتید، حتما آن خبر را بر اساس کلمات یا عبارات کلیدی مورد نظر بهینه سازی نمایید تا زمانی که با آن کلمات جستجو شدید براحتی از طریق لینک موجود در خبر کاربران به سایت شما رهنمون شوند. در صورتی که تصمیم به انتشار خبر گرفتید می توانید از prWeb.com کمک بگیرید (که لینک های بسیاری برای سایت شما در خبرهای پربیننده و ترافیک ایجاد می کند)
3- دایرکتوری مقالات (Article Directory)
مقالات خود را در سایتهای دایرکتوری مقالات پر ترافیک هم چون EzineArticles.com (یکی از بزرگترین سایتهای گرفتن لینک از سایتهای پربازدید) اضافه و منتشر نمایید.
4- بوکمارکهای اجتماعی (Social Boomarking)
بوکمارکهای اجتماعی هم چون بوکمارک های جستجورگرهای وب (web browsers) سایتهای مختلف را در صفحات مجزا ذخبره می کنند و این امکان را به کاربران و وبمسترها می دهند تا صفحات سایتشان را از طریق ایجاد یک لینک سازماندهی و مدیریت کنند و آن را بین دیگر کاربران به اشتراک گذارند.
در صورتی که (محتوای) سایتتان را در یکی از آنها لینک کردید (dig.com, Reddit.com, Del.icio.us.com) شما توانسته اید یک لینک بگیرید. هر چه بیشتر محتوا ایجاد کنید، خوانندگان بیشتر سایت شما را لینک می کنند و لینک بیشتری به همراه بازدیدکنده بیشتری به سمت سایت شما روان خواهد شد.
5- کامنت گذاری در وبلاگ ها (Blog Comment)
برای پیدا کردن پست های وبلاگ هایی که کامنت بر روی آنها قرار گرفته می توانید از موتور جستجوی Google Blog Search استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که این کامنت ها را خوانندگان می خوانند نه دیگر وبمسترها و یا بلاگرها. سایت خود را برند (Brand) کنید (همیشه با یک نام مشخص کامنت بگذارید)
6- رسانه های گروهی اجتماعی (Social Media)
امروزه، گوگل بروز رسانی های شما در توییتر و حتی پروفایل شما در شبکه های اجتماعی را فهرست می کند. از این به اصطلاح هاب سایتها (Hubsites) هم چون Scribd و HubPage در بازه های زمانی مختلف با انتخاب های گوناگونی (Options) که پیش روی شماست لینک های متعددی بگیرید.
7- Blog/podcast Syndication
خوراک آر اس اس (RSS Feed) در وبلاگ و وب سایت خود قرار دهید تا از این طریق به وسیله ریدرها لینک شوید.
8- ویدئو لینک
در حال حاضر بزرگترین سایت اشتراک فیلم و ویدئو، یوتیوب (YouTube) می باشد که بالاترین آمار بازدیدکننده را به خود اختصاص داده است و روز به روز به تعداد ویدئو های آن اضافه می شود. سایتهایی هم چون یوتیوب این امکان را به شما می دهند تا لینک سایت خود را در توضیحات ویدئو و پروفایل خویش قرار دهید.
9- لینکهای .EDU و .GOV
موتورهای جستجوگر احترام و اعتبار خاصی برای وب سایتهای دولتی و آموزشی (با پیشوندهای .edu و .gov) قائلند. اگرچه کار سختی است اما لینک گرفتن از این سایتها وزن بسیار بالایی دارند و از نوع لینک های با کیفیت هستند.
10- لینک های داخلی (Internal Links)
به خاطر داشته باشید اگر شما بیش از یک وب سایت و یا وبلاگ دارید، مطمئن باشید که زنجیره لینک مناسبی بین آنها ایجاد کرده اید. شما می توانید از یک مقاله سایتتان به مقاله ای مرتبط در دیگر سایت و یا وبلاگتان لینک داشته باشید و یا از یک دسته بندی به آرشیوی از اطلاعات.

کمی بیشتر بکوشید و سعی کنید از روشهای فوق بهره برده و رتبه و ترافیک بهتری به دست آورید.

بهینه سازی سایت چیست

در این بخش برای روشن شدن مفهوم بهینه سازی سایت، توجه شما را به قسمتی از مقاله بهینه سازی سایت و لزوم استفاده از آن در طراحی سایت، نوشته سیامک ندین طهماسبی، مدیر ارشد برنامه نویسی گوگل تریس جلب می نمائیم. این مقاله بصورت بسیار ساده مفهوم بهینه سازی سایت را برای شما خوانندگان محترم روشن می نماید
در مقاله ای در مورد لزوم تهیه یک سایت اینترنتی و قبول هزینه های مربوط به طراحی سایت و ... گفتیم که یک وب سایت برای یک شخص، کارخانه، یا یک شرکت می تواند هم به عنوان یک محل کار و هم به منزله یک معرفی کننده یا شناسنامه در جهان مجازی اینترنت که البته با رشد تکنولوژی این روزها از دنیای واقعی فعال تر است محسوب شود

اجازه بدهید با یک مثال ساده و طرح چند سوال بهینه سازی سایت را توضیح دهیم:
فرض کنید شما صاحب یک فروشگاه هستید.شما توانائی این را دارید که بهترین اجناس دنیا را در این فروشگاه به معرض نمایش بگذارید و هر قدر هم که بخواهید آن را وسعت دهید. یعنی از لحاظ مکانی هم محدودیت ندارید. حال باید ببینیم برای اینکه فروشگاه شما بیشترین فروش را داشته باشد به چه عامل مهم دیگری نیاز دارید؟ معلوم است مشتری!!
این فروشگاه نمونه ای است از هر وب سایت اینترنتی و مشتریان همان بازدید کنندگان سایت ها یا مخاطبین اینترنت هستند اینها کسانی هستند که در دنیای پهناور وب که دارای میلیونها فروشگاه متنوع و رنگارنگ است در حال گشت و گذار و خرید هستند و هر کدام به دنبال بدست آوردن هدف، کالا یا خدمات خاصی هستند. حال شما باید سعی کنید حداکثر تعداد مشتری را که بدنبال کالاهای موجود در فروشگاه شما می گردند، به سمت فروشگاه خود کشانده و نهایتا آنها را به خرید از آن ترغیب کنید. نباید بگذارید مشتریان این بازار به سمت فروشگاه های دیگر بروند و از آنها خرید کنند. مسلما انجام چنین کاری به روز نمی شود ولی با علم بهینه سازی خواهد شد

خوب حالا چه کنیم و این فروشگاه چگونه باشد تا حداکثر تعداد مشتری را به سوی خود جلب نماید؟ آیا باید طراحی سایت زیبا و خیره کننده باشد؟ خیر ! زیبائی سایت مهم است اما پاسخ این سوال نیست. اینجا اینترنت است. اینجا دیگر آن دنیائی نیست که هر فروشگاهی دکور زیباتری داشته باشد فروش بیشتری دارد. در اینجا هر مشتری که در خیابانهای جهان مجازی وب به دنبال چیزی می گردد، مثلا آبنبات باید ابتدا به یک محل نگهداری آمار و اطلاعات مشاغل مراجعه نماید تا ببیند کدام یک از فروشگاهها آبنبات دارند. درست مانند مرکز 118 خودمان که در اینترنت به چنین مراکزی موتور جستجو می گوئیم.

گوگل یاهو و سایر موتورهای جستجو تنها و مهمترین مکانهائی هستند که به مشتری هائی که خواستار خرید آبنبات هستند، آدرس فروشگاه های آبنبات فروشی را می دهند! پس باید کاری کنید که وقتی مشتری به دنبال آدرس آبنبات فروش ها می گردد شما اولین و مهمترین فروشگاهی باشید که آدرسش به مشتری داده می شود . جلوتر و زودتر از سایر آبنبات فروش ها!!
به دلیل اینکه وقتی کسی به اطلاعات رجوع می کند و دنبال آبنبات فروشی می گردد، به اولین مغازه ای که در سر راهش سبز شود مراجعه می کند. حالا فرصت خوبی است که با زیبائی و زرق و برق توجه مشتری را به آبنباتها جلب کنید.از ما آبنبات بخرید!
به فرآیندی که باعث می شود آدرس یک سایت اینترنتی در صدر نتایج یک موتور جستجو مانند گوگل برای جستجوی کلمه یا کالای خاص (مانند همین آبنبات مقاله ما)، قرار گیرد، بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو می گوئیم

پس دیدیم که طراحی گرافیکی سایت به تنهائی و بدون رعایت اصول بهینه سازی سایت، فقط هزینه ای را بر دوش صاحب سایت تحمیل خواهد کرد. به عبارت دیگر اگر سایتی را به یک شرکت طراحی سایت سفارش می دهید و تقاضای بهینه سازی سایت را ندارید، بهتر است اصلا از تهیه و طراحی سایت شغلتان منصرف شوید. در غیر این صورت درست مانند این است که فروشگاه زیبا و پر زرق و برقتان را درست وسط بیابان بنا نموده اید، با بهترین اجناس و زیباترین ویترین ها هم این فروشگاه نهایتا روزی یک بطری آب خواهد فروخت!
به امید پیشرفت روز افزون صنعت تجارت الکترونیک - سیامک تدین طهماسبی

 

عوامل موثر در افزایش رتبه سایت در گوگل - قسمت دوم

در قسمت اول اين مقاله، فاكتورهاي مهم در تعيين رنكينگ صفحات وب در موتور جستجوگر گوگل از بعد كلمات كليدي و نحوه قرار گرفتن آنها در داخل المانهاي تشكيل دهنده صفحات وب مورد بررسي قرار گرفت. در اين مقاله در مورد تاثير ويژگيها و مشخصات صفحات وب از بعد ساختار Navigation سايت، كيفيت محتويات صفحات، نحوه ارتباط لينكي بين صفحات و عوامل ديگر در تعيين رتبه صفحات وب در موتورهاي جستجوگر بالاخض گوگل صحبت خواهم كرد.

تعداد و كيفيت لينكهاي موجود بين صقحات وب يك وبسايت – Internal Linking Structure

ميزان اهميت: 4/5
هر چقدر تعداد و كيفيت لينكهايي كه به يك صفحه ازداخل صفحات ديگر برقرار است، بيشتر باشد، به همان ميزان رنكينگ آن صفحه در صفحه نتايج جستجوي گوگل، افزايش پيدا خواهد كرد. بنابه اين دليل صفحه اصلي يك وبسايت در اكثر مواقع از رنكينگ بالايي نسبت به صفحات داخلي برخوردار است چراكه تمامي صفحات داخلي به صفحه اصلي لينك دارند. همچنين وجود لينك بين صفحات يك وبسايت، باعث مي شود كه اسپايدر هاي موتورهاي جستجوگر به صفحات عمقي دسترسي آسانتري داشته باشند و اين امر به افزايش تعداد صفحاتي كه در گوگل ايندكس ميشوند، كمك بسزائي مي كند. البته نبايد فراموش كرد كه سهولت دسترسي به صفحاتي كه در سطوح عميقتري نسبت به صفحه اصلي قرار گرفته اند رابطه تنگا‌تنگي با Page Rank صفحات دارد. نحوه برقراري لينك بين صفحات به ساختار وبسايت و Navigation آن بستگي دارد. بنابراين، نحوه طراحي سايت مي تواند تاثير زيادي بر روي جنبه هاي سئو داشته باشد.

كيفيت و تناسب لينكهاي موجود از صفحات داخلي به صفحات موجود در وبسايتهاي ديگر

ميزان اهميت: 3.5/5
ايجاد لينك به صفحات مهم و مرجع كه از لحاظ محتويات با محتواي صفحه وب برقرار كننده لينك تناسب معنايي داشته باشد، مي تواند تاثير مثبتي در افزايش رنكينگ صفحه برقرار كننده لينك داشته باشد. بنابراين به سايتي كه فكر مي كنيد هيچگونه ارتباطي با موضوع سايت شما ندارد، لينك ندهيد. موضوعي كه بيشتر در تبادل لينك مشاهده مي شود.

قدمت صفحات وب

ميزان اهميت: 3.4/5
صفحات و اسناد قديمي ممكن است از درجه اعتبار بالاتري در الگوريتم گوگل برخوردار باشند وممكن است رنكينگ آنها نسبت به صفحاتي كه جديدآ ايجاد شده است بالاتر باشد. اگرچه قدمت دامين بيشتر از قدمت صفحه وب مي تواند در تعيين رنكينگ صفحه تاثيرگذار باشد.

مقدارمتن قابل رويت صفحه كه قابل ايندكس شدن باشد (تعداد كلمات موجود در صفحه)

ميزان اهميت: 3.2/5
حجم اطلاعات نوشتاري موجود در صفحه وب نيز مي تواند در تعيين رنكينگ صفحه وب موثر باشد. اصولآ مقالات طولاني و مفصل كه درباره يك موضوع متمركز نوشته شده باشند رتبه بالاتري را نسبت به صفحاتي كه فقط از تعدادي تصوير و يا انيميشنهاي فلش تشكيل شده اند، خواهند داشت. بنابراين تكه تكه كردن يك مقاله طولاني و قرار دادن آنها در صفحات مجزا توصيه نمي شود.

كيفيت محتواي صفحات وب

ميزان اهميت: 3/5
اگر محتويات صفحات وب خود را از جايي كپي كرده باشد، منتظر نباشيد كه گوگل سايت شما را در صفحا اول خود نمايش دهد! نوشتن مقالات مفيد و با كيفيت مي تواند باعث افزايش ميزان اعتبار صفحات وب شما شود. مردم هميشه به مقالات و صفحاتي كه محتويات مفيد و با ارزش دارند لينك مي دهند كه اين به نوبه خود باعث افزايش رتبه صفحه در موتورهاي جستجوگر مي شود. البته اينكه موتور جستجوگر بتواند كيفيت محتواي صفحه وب را بصورت الگوريتميك بسنجد، كمي غير ممكن به نظر مي آيد!

بروزرساني محتويات صفحات وب

ميزان اهميت: 2.4/5
بي شك صفحاتي كه محتويات آنها بطور مداوم بروز مي شود، از اهميت بيشتري نسبت به صفحاتي كه اصلآ بروز نمي شود برخوردار هستند. اگرچه نوع صفحات وب و ماهيت آنها تعيين مي كند كه آيا اين عامل مي تواند در تعيين رتبه صفحه اثرگذار باشد يا نه. بسيار ديده شده است صفحاتي كه بسيار قديمي هستند و مدتهاست بروز نشده اند ولي با اين وجود از رتبه بالايي در گوگل برخوردارند.

فاصله صفحه وب از شاخه اصلي (Root) سايت.

ميزان اهميت: 1.9/5
اسپايدر هاي موتورهاي جستجوگرصفحاتي را كه در سطوح نزديكتري نسبت به شاخه اصلي سايت قرار گرفته اند، به آساني ايندكس مي كنند و هر چقدر صفحات وب درون ساختار پيچيده اي از دايركتوريهاي تو در تو قرار گرفته باشد، دسترسي به آنها سخت تر بوده و در صورتي كه صفحه از Page Rank بالايي برخوردار نباشد،‌ممكن است كه اين صفحات اصلآ ايندكس نشوند. البته ساختار لينكهاي داخلي موجود بين صفحات وب اگر بدرستي پياده سازي شده باشد، مي تواند ميزان اثرگذاري اين عامل درتعيين رتبه صفحات وب را به حداقل برساند.

عوامل موثر در افزایش رنكینگ سایت در گوگل - قسمت اول

در این مقاله سعی شده است اكثرعواملی كه در الگوریتم گوگل برای تعیین رنكینگ و رتبه سایتها بكار میرود معرفی شوند و میزان اهمیت آنها از بعد سئو مورد بررسی قرار گیرد.

استفاده از كلمات كلیدی در برچسب Title صفحه

میزان اهمیت: 4.9/5
می توان گفت كه یكی از مهمترین عوامل درون صفحه ای كه در بهینه سازی صفحات برای موتورهای جستجوگر نقش كلیدیی را بازی می كند، انتخاب عنوان مناسب برای صفحه است. قرار دادن كلمه كلیدی مورد نظر درون برچسب Title صفحات وب نه تنها باعث افزایش رتبه شما برای آن واژه شده، بلكه میزان CTR را افزایش می دهد. (كلمات كلیدی موجود در Title، در صفحه تنایج جستجوی گوگل بصورت Bold نمایش داده می شود و این باعث افزایش CTR می شود و تعداد كلیكها بر روی صفحه وب شما افزایش پیدا می كند) بهینه سازی عنوان صفحات وب كمترین كاری است كه شما می توانید برای بهبود وضعیت سئو سایت خود انجام دهید. در برخی موارد جابجایی كلمات در Title تاثیر بسیار زیادی در افزایش رنكینگ صفحه برای كلمه كلیدی مورد خواهد داشت.

استفاده از واژه های كلیدی در متن صفحه وب

میزان اهمیت: 3.7/5
قرار دادن عبارات كلیدی درون محتوای صفحه وب و استفاده از كلمات كلیدی مرتبط با واژه اصلی نقش مهمی در افزایش رنكینگ برای آن كلمه كلیدی ایفا می كند. البته تكرار كلمات كلیدی، انباشته كردن محتویات صفحه با كلمه كلیدی مورد هدف، توصیه نمی شود و این كار ممكن است كه از دید موتور جستجو، تقلب محسوب شود. سعی شود بطور طبیعی هنگامی كه محتویات صفحه وب خود را می نویسید از واژه های كلیدی مورد نظر در سرتاسر مقاله استفاده كنید و هرگز زیاده روی نكیند

میزان ارتباط و نزدیكی محتویات صفحه به كلمات كلیدی مورد هدف – Topic Analysis

میزان اهمیت: 3.4/5
استفاده از كلمات كلیدی مترادف با واژه اصلی مورد هدف درون محتویات صفحه وب نه تنها یكی از عوامل موثر درتعیین رنكینگ صفحه وب برای كلمه كلیدی اصلی محسوب می شود، بلكه به افزایش رنك صفحه وب برای عبارات كلیدی چند كلمه ای مرتبط با واژه اصلی نیز كمك میكند. بنابراین همانطور كه گفته شد، در نوشتن محتوای صفحه وب سعی كنید از واژه های كلیدی مترادف و مرتبط با واژه كلیدی اصلی نیز استفاده كنید ومحتویات صفحه را فقط برای یك واژه كلیدی بهینه نكنید.

استفاده از كلمات كلیدی در برچسب H1 صفحه

میزان اهمیت: 3.3/5
می توان گفت كه استفاده از واژه های كلیدی مرتبط با واژه اصلی درون برچسب H1 دومین عامل مهم درون صفحه ای است كه در تعیین رنكینگ صفحه وب برای واژه كلیدی اصلی بكار می رود. سعی كنید كه عنوان صفحه با عبارت موجود در برچسب H1 متفاوت باشد. از عباراتی استفاده كنید كه از لحاظ معنایی با كلمات كلیدی مورد نظر تناسب داشته باشد. استفاده از یك عبارت یكسان در عنوان صفحه و در برچسب H1 و Meta Description می تواند مشكل ساز باشد.

استفاده از كلمات كلیدی در اسم Domain – Keyword.Com

میزان اهمیت: 3/5
قرارگرفتن كلمات كلیدی در اسم دومین، تنها زمانی مفید خواهند بود كه توسط علامت – از همدیگر جدا شده باشند. افزایش تعداد – در نام دامنه، باعث كاهش اعتبار دومین شده و بنابراین از بكار بردن دومینهای بیش از 3 كلمه خودداری كنید (Keyword1-Keyword2-Keyword3.com).
وجود كلمات كلیدی در نام دامنه، باعث می شود كه بطور خودكار هنگامی كه شما از سایتهای دیگر Back Link می گیرید، متن این BL ها حاوی كلمه كلیدی مورد نظر شما خواهند بود كه این امر از بعد سئو بسیار حائز اهمیت است.

استفاده از كلمات كلیدی در URL صفحه

میزان اهمیت: 2.8/5
قرار دادن كلمات كلیدی در URL صفحه می تواند باعث افزایش CTR شود ولی تاثیر چندانی در افزایش رنكینگ صفحه نخواهد داشت. واژه هایی كه در URL صفحه قرار می گیرند، در صفحه تنایج جستحو گوگل با فونت درشت نمایش داده می شوند كه این امر به افزایش تعداد كلیك و CTR كمك خواهد كرد. اگر URL بصورت متن Back Link بكار رود ممكن است در افزایش رنك نیز تاثیر داشته باشد.

استفاده از كلمات كلیدی در برچسبهای H2, H3, H(x)

میزان اهمیت: 2.8/5
قرار دادن كلمات كلیدی در برچسبهای H2, H3, … اگر بدرستی انجام نشود، نه تنها بهبودی در رنك صفحه وب ایجاد نخواهد كرد بلكه ممكن است باعث كاهش رنكینگ صفحه نیز بشود. قرار دادن كلمه كلیدی یكسان در برچسبهای Title, H1, H2, Meta Description ممكن است از دید موتور جستجو خوشایند نباشد. بهترین كار اینست كه از كلمات كلیدی مختلف ولی مرتبط با كلمه كلیدی اصلی درون برجسبهای فوق استفاده شود.

استفاده از كلمات كلیدی درون ALT و Title تصاویر

میزان اهمیت: 2.6/5
برخی از موتور های جستجو نظیر گوگل امكان جستجو در بین تصاویر را برای كاربران فراهم می آورند. استفاده از واژه های كلیدی درون برچسبهای ALT و Title تصاویر صفحه وب، می تواند رنك صفحه را برای آن واژه در موتورهای جستجوگر تصویر، افزایش دهد. اگر تصاویر بصورت لینك بكار برده شوند، متن موجود در ALT و Title، تاثیر خوبی در رنك صفحه خواهند داشت.

بكار بردن كلمات درون برچسبهای Strong و Bold

میزان اهمیت 2.3/5
استفاده از كلمات كلیدی درون برچسبهای Bold و یا Strong باعث می شود كه آنها از بقیه متن صفحه متمایز گردند و اصطلاحآ تاكید و وزن بیشتری برای آنها محسوب شود و این امر ممكن است در تعیین رنكینگ صفحه موثر باشد ولی میزان تاثیر آن اندك است. بهتر است از برچسب strong بجای bold استفاده شود. سعی كنید كلمات كلیدی مترادف را نیز درون این برچسب استفاده كنید و فقط به درشتنمایی واژه كلیدی اصلی نپردازید (زیاده روی نكنید!)

استفاده از كلمات كلیدی درون برچسب Meta Description

میزان اهمیت: 2/5
قرار دادن كلمات كلیدی درون Meta Description ممكن است CTR را افزایش دهد. همچنین نوشتن یك متن خوب باعث جلب توجه كاربر شده و تعداد كلیك ها را افزایش می دهد. سعی كنید از متنهای جذاب و جالب استفاده كنید و برای هرصفحه Meta Description مجزا تعریف كنید.

استفاده از واژه های كلیدی درون برچسب Meta Keywords

 میزان اهمیت: 1.2/5
تاثیری در رنكینگ ندارد! اگر هم داشته باشد بسیار اندك است. می توان درون این برچسب كلمات كلیدیی كه غلط املائی دارند را قرار داد. ممكن است در یاهو كاربرد داشته باشد.

بهینه سازی سایت در گوگل ، بینگ ، یاهو

( ورود سایت به صفحه اول گوگل+افزایش امار  سایت) 
  Google Search Engine Optimization
چگونه سایت خود را در بالاترین فهرست موتور جستجوي گوگل قرار دهیم؟
چگونه یک وب سایت با طراحی اختصاصی و امکانات ویژه داشته باشیم؟
چگونه خدمات و مشاغل خود را در اینترنت معرفی کنیم
؟

وب سایت گوگل سئو با کادر حرفه ای- تخصصی سئو وب و ارائه خدمات و تکنیک های برتر خود اماده خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز میباشد.
سرویس های گوگل سئو :

  • بهینه سازی سایت در موتور جستجوی گوگل
  • بهینه سازی پلکانی وب سایت
  • طراحی حرفه ای وب سایت
  • طراحی و سئو اختصاصی فروشگاههای اینترنتی
  • طراحی هدر، بنر، لوگو، کاتالوگ و ....
  • خدمات بازاریابی
  • تبلیغات کلیکی گوگل با حداقل هزینه از طریق مجری معتبر گوگل در ایران
  • سرویس کسب درامد عالی از طریق نمایش تبلیغات گوگل در وب سایت ها

پياده سازي يک استراتژي موثر و بلند مدت بازاريابي با موتورهاي جستجوگر بدون توجه به خود سايت اصولا غير ممکن است. لذا پي ريزي يک بناي مستحکم در خود سايت ضروري مي نمايد.
SEO پروسه طراحي، نوشتن متون، کد کردن و برنامه نويسي کل وب سايت با هدف بالا بردن شانس دستيابي به رتبه هاي بالا در نتايج جستجو است. در واقع
بهينه سازي وسيله اي براي کمک به مخاطبان بالقوه سايت تان است که وب سايت شما را بيابند
 
ما در بخش مشاوره سئو سرویسهای حرفه ای سئو professional SEO services ارائه میکنیم و میتوانیم شما را در موفقیت سئو راهنمایی کنیم .

سرویس های ماورا افزار


طراحی سایتطراحی سایت

طراحی وب سایت با رعایت اصول موتورهای جستجو و بهترین آنالیز از کلمات کلیدی و رقبای تجاری شما تاثیر بسزایی در شناساندن نام تجاری، محصولات و سرویس های شما دارد. طراحی سایت مناسب می تواند تجارتی کوچک را بزرگ جلوه داده و نظر مشتری را جلب نموده و در نهایت وی را به خرید از شما ترغیب نماید. شرکت ماورا افزار ققنوسان با در اختیار داشتن کادر مجرب، جوان و با سابقه فراوان در امر طراحی و تولید وب سایت های اینترنتی این امکان را دارد که در تمامی مراحل ایجاد و طراحی سایت در کنار شما باشد. شما به عنوان یک فرد، یک شرکت و یا یک سازمان بزرگ، در صورتی که نیاز به طراحی وب سایت و ورود به دنیای وب جهانی را احساس نموده اید، می توانید روی همکاری ماورا افزار در تمامی مراحل تحلیل، طراحی، ایجاد و همچنین پشتیبانی فنی حساب نمایید.

طراحی سایتپرتال ماورا افزار

نرم افزار سایت ساز و یا پورتال ماورا افزار در سطوح مختلف امکانات و با قابلیت مدیریت آسان طراحی شده است. بنابراین شما با هر سطح توقعی از سایت و با هر سطح توانایی فنی در مدیریت سایت های اینترنتی می توانید با استفاد از این نرم افزار سایت خود را ایجاد و در معرض نمایش عمومی در وب قرار دهید. ماورا افزار نیز در تمامی مراحل طراحی گرافیکی، ایجاد صفحات و ... و پشتیبانی 24 ساعته در خدمت شماست.

طراحی سایتاتوماسیون اداری

شــركـت ماورا افزار طراحي وتوليد سيستم‌هاي مكانيزه و كاربردي را با توجه به نياز وخلاء موجود در بخش نرم افزار و با استفاده از دو شاخص مهم، تكنولوژي روز و نوآوري با مد نظر قراردادن ارزش‌ها و باورهاي حرفه‌اي و نيز مطالعات كمي و كيفي در زمينه سيستم‌هاي يكپارچه مالي،‌ اطلاعات مديريت و اتوماسيون اداري ، با همكاري متخصصان فني و كارشناسان مالي با سابقه و مجرب به منظور طرح، توسعه و كاربرد فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات و با نگاهي به آينده آغاز كرده است.
لذا در صورتی که در نظر داید بک برنامه کاربردی و یا یک اتوماسیون اداری برای شرکت کوچک، متوسط و یا بزرگ خود تهیه نمائید، ما با برنامه نویسان مجرب خود در خدمت شما هستیم.

ساختار شبکه های کامپیوتری

الگوی هندسی استفاده شده جهت اتصال کامپیوترها، توپولوژی نامیده می شود. توپولوژی انتخاب شده برای پیاده سازی شبکه ها، عاملی مهم در جهت کشف و برطرف نمودن خطا در شبکه خواهد بود. انتخاب یک توپولوژی خاص نمی تواند بدون ارتباط با محیط انتقال و روش های استفاده از خط مطرح گردد. نوع توپولوژی انتخابی جهت اتصال کامپیوترها به یکدیگر، مستقیما بر نوع محیط انتقال و روش های استفاده از خط تاثیر می گذارد. با توجه به تاثیر مستقیم توپولوژی انتخابی در نوع کابل کشی و هزینه های مربوط به آن، باید با دقت و تامل به انتخاب توپولوژی یک شبکه همت گماشت. عوامل مختلفی جهت انتخاب یک توپولوژی بهینه مطرح می شود. مهمترین این عوامل بشرح ذیل است:
هزینه: هر نوع محیط انتقال که برای شبکه lan انتخاب گردد، در نهایت باید عملیات نصب شبکه در یک ساختمان پیاده سازی گردد. عملیات فوق فرآیندی طولانی جهت نصب کانال های مربوطه به کابل ها و محل عبور کابل ها در ساختمان است. در حالت ایده آل کابل کشی و ایجاد کانال های مربوطه باید قبل از تصرف و بکارگیری ساختمان انجام گرفته باشد. بهرحال باید هزینه نصب شبکه بهینه گردد.
انعطاف پذیری: یکی از مزایای شبکه های lan، توانائی پردازش داده ها و گستردگی و توزیع گره ها در یک محیط است. بدین ترتیب توان محاسباتی سیستم و منابع موجود در اختیار تمام استفاده کنندگان قرار خواهد گرفت. در ادارات همه چیز تغییر خواهد کرد.(لوازم اداری، اتاقها و...). توپولوژی انتخابی باید بسادگی امکان تغییر پیکربندی در شبکه را فراهم نماید. مثلا ایستگاهی را از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال و یا قادر به ایجاد یک ایستگاه جدید در شبکه باشیم.
سه نوع توپولوژی رایج در شبکه های lan استفاده می گردد: bus star ring توپولوژی bus یکی از رایجترین توپولوژی ها برای پیاده سازی شبکه های lan است. در مدل فوق از یک کابل بعنوان ستون فقرات اصلی در شبکه استفاده شده و تمام کامپیوترهای موجود در شبکه (سرویس دهنده، سرویس گیرنده) به آن متصل می گردند.
مزایای توپولوژی bus
کم بودن طول کابل: بدلیل استفاده از یک خط انتقال جهت اتصال تمام کامپیوترها، در توپولوژی فوق از کابل کمی استفاده می شود.موضوع فوق باعث پایین آمدن هزینه نصب و ایجاد تسهیلات لازم در جهت پشتیبانی شبکه خواهد بود.
ساختار ساده: توپولوژی bus دارای یک ساختار ساده است. در مدل فوق صرفا از یک کابل برای انتقال اطلاعات استفاده می شود.
توسعه آسان: یک کامپیوتر جدید را می توان براحتی در نقطه ای از شبکه اضافه کرد. در صورت اضافه شدن ایستگاههای بیشتر در یک سگمنت، می توان از تقویت کننده هائی به نام repeater استفاده کرد.
معایب توپولوژی bus
- مشکل بودن عیب یابی: با اینکه سادگی موجود در تویولوژی bus امکان بروز اشتباه را کاهش می دهند، ولی در صورت بروز خطا کشف آن ساده نخواهد بود. در شبکه هائی که از توپولوژی فوق استفاده می نمایند، کنترل شبکه در هر گره دارای مرکزیت نبوده و در صورت بروز خطاء می بایست نقاط زیادی بمنظور تشخیص خطاء بازدید و بررسی گردند.
- ایزوله کردن خطا مشکل است. در صورتیکه یک کامپیوتر در توپولوژی فوق دچار مشکل گردد، باید کامپیوتر را در محلی که به شبکه متصل است رفع عیب نمود. در موارد خاص می توان یک گره را از شبکه جدا کرد. در حالتیکه اشکال در محیط انتقال باشد، تمام یک سگمنت می بایست از شبکه خارج گردد.
- ماهیت تکرارکننده ها: در مواردیکه برای توسعه شبکه از تکرارکننده ها استفاده می گردد، ممکن است در ساختار شبکه تغییراتی نیز داده شود. موضوع فوق مستلزم بکارگیری کابل بیشتر و اضافه نمودن اتصالات مخصوص شبکه است.
توپولوژی star
در این نوع توپولوژی همانگونه که از نام آن مشخص است، از مدلی شبیه «ستاره» استفاده می گردد. در این مدل تمام کامپیوترهای موجود در شبکه معمولا به یک دستگاه خاص با نام« هاب » متصل خواهند شد.
مزایای توپولوژی star
- سادگی سرویس شبکه: توپولوژی star شامل تعدادی از نقاط اتصالی در یک نقطه مرکزی است. ویژگی فوق تغییر در ساختار و سرویس شبکه را آسان می نماید.
- در هر اتصال یکدستگاه: نقاط اتصالی در شبکه ذاتا مستعد اشکال هستند. در توپولوژی star اشکال در یک اتصال، باعث خروج آن خط از شبکه و سرویس و اشکال زدائی خط مزبور است. عملیات فوق تاثیری در عملکرد سایر کامپیوترهای موجود در شبکه نخواهد گذاشت.
- کنترل مرکزی و عیب یابی: با توجه به این مسئله که نقطه مرکزی مستقیما به هر ایستگاه موجود در شبکه متصل است، اشکالات و ایرادات در شبکه بسادگی تشخیص و مهار خواهند گردید.
- روش های ساده دستیابی: هر اتصال در شبکه شامل یک نقطه مرکزی و یک گره جانبی است. در چنین حالتی دستیابی به محیط انتقال حهت ارسال و دریافت اطلاعات دارای الگوریتمی ساده خواهد بود.
معایب توپولوژی star
- زیاد بودن طول کابل: بدلیل اتصال مستقیم هر گره به نقطه مرکزی، مقدار زیادی کابل مصرف می شود. با توجه به اینکه هزینه کابل نسبت به تمام شبکه، کم است، تراکم در کانال کشی جهت کابل ها و مسائل مربوط به نصب و پشتیبنی آنها بطور قابل توجهی هزینه ها را افزایش خواهد داد.
- مشکل بودن توسعه: اضافه نمودن یک گره جدید به شبکه مستلزم یک اتصال از نقطه مرکزی به گره جدید است. با اینکه در زمان کابل کشی پیش بینی های لازم جهت توسعه در نظر گرفته می شود، ولی در برخی حالات نظیر زمانیکه طول زیادی از کابل مورد نیاز بوده و یا اتصال مجموعه ای از گره های غیر قابل پیش بینی اولیه، توسعه شبکه را با مشکل مواجه خواهد کرد.
- وابستگی به نقطه مرکزی: در صورتیکه نقطه مرکزی (هاب) در شبکه با مشکل مواجه شود، تمام شبکه غیرقابل استفاده خواهد بود. توپولوژی ring در این نوع توپولوژی تمام کامپیوترها بصورت یک حلقه به یکدیگر مرتبط می گردند. تمام کامپیوترهای موجود در شبکه (سرویس دهنده، سرویس گیرنده) به یک کابل که بصورت یک دایره بسته است، متصل می گردند. در مدل فوق هر گره به دو و فقط دو همسایه مجاور خود متصل است. اطلاعات از گره مجاور دریافت و به گره بعدی ارسال می شوند. بنابراین داده ها فقط در یک جهت حرکت کرده و از ایستگاهی به ایستگاه دیگر انتقال پیدا می کنند.
مزایای توپولوژی ring
- کم بودن طول کابل: طول کابلی که در این مدل بکار گرفته می شود، قابل مقایسه به توپولوژی bus نبوده و طول کمی را در بردارد. ویژگی فوق باعث کاهش تعداد اتصالات (کانکتور) در شبکه شده و ضریب اعتماد به شبکه را افزایش خواهد داد.
- نیاز به فضائی خاص جهت انشعابات در کابل کشی نخواهد بود.بدلیل استفاده از یک کابل جهت اتصال هر گره به گره همسایه اش، اختصاص محل هائی خاص بمنظور کابل کشی ضرورتی نخواهد داشت.
- مناسب جهت فیبر نوری: استفاده از فیبر نوری باعث بالا رفتن نرخ سرعت انتقال اطلاعات در شبکه است. چون در توپولوژی فوق ترافیک داده ها در یک جهت است، می توان از فیبر نوری بمنظور محیط انتقال استفاده کرد.در صورت تمایل می توان در هر بخش ازشبکه از یک نوع کابل بعنوان محیط انتقال استفاده کرد. مثلا« در محیط های ادرای از مدل های مسی و در محیط کارخانه از فیبر نوری استفاده کرد.
معایب توپولوژی ring
- اشکال در یک گره باعث اشکال در تمام شبکه می گردد. در صورت بروز اشکال در یک گره، تمام شبکه با اشکال مواجه خواهد شد. و تا زمانیکه گره معیوب از شبکه خارج نگردد، هیچگونه ترافیک اطلاعاتی را روی شبکه نمی توان داشت.
- اشکال زدائی مشکل است. بروز اشکال در یک گره می تواند روی تمام گرههای دیگر تاثیر گذار باشد. بمنظور عیب یابی می بایست چندین گره بررسی تا گره مورد نظر پیدا گردد.
- تغییر در ساختار شبکه مشکل است. در زمان گسترش و یا اصلاح حوزه جغرافیائی تحت پوشش شبکه، بدلیل ماهیت حلقوی شبکه مسائلی بوجود خواهد آمد.
- توپولوژی بر روی نوع دستیابی تاثیر می گذارد. هر گره در شبکه دارای مسئولیت عبور دادن داده ای است که از گره مجاور دریافت داشته است. قبل از اینکه یک گره بتواند داده خود را ارسال نماید، می بایست به این اطمینان برسد که محیط انتقال برای استفاده قابل دستیابی است.

شبکه های کامپيوتری

 يک شبکه شامل مجموعه ای از دستگاهها ( کامپيوتر ، چاپگر و ... ) بوده که با استفاده از يک روش ارتباطی ( کابل ، امواج راديوئی ، ماهواره ) و به منظور اشتراک منابع فيزيکی ( چاپگر) و اشتراک منابع منطقی ( فايل )  به يکديگر متصل می گردند. شبکه ها می توانند با يکديگر نيز مرتبط شده و شامل زير شبکه هائی باشند. 
تفسيم بندی شبکه ها
.شبکه های کامپيوتری را بر اساس مولفه های متفاوتی تقسيم بندی می نمايند. در ادامه به برخی از متداولترين تقسيم بندی های موجود اشاره می گردد .
 تقسيم بندی بر اساس نوع وظايف
کامپيوترهای موجود در شبکه را با توجه به نوع وظايف مربوطه به دو گروه عمده : سرويس دهندگان (Servers) و يا سرويس گيرندگان (Clients) تقسيم می نمايند. کامپيوترهائی در شبکه که برای ساير کامپيوترها سرويس ها و خدماتی را ارائه می نمايند ، سرويس دهنده  ناميده می گردند. کامپيوترهائی که از خدمات و سرويس های ارائه شده توسط سرويس دهندگان استفاده می کنند ، سرويس گيرنده ناميده می شوند .  در شبکه های Client-Server ، يک کامپيوتر در شبکه نمی تواند هم به عنوان سرويس دهنده و هم به عنوان سرويس گيرنده ، ايفای وظيفه نمايد.
در شبکه های Peer-To-Peer ، يک کامپيوتر می تواند هم بصورت سرويس دهنده و هم بصورت سرويس گيرنده ايفای وظيفه نمايد.
يک شبکه LAN  در ساده ترين حالت از اجزای زير تشکيل شده است :
  • دو کامپيوتر شخصی . يک شبکه می تواند شامل چند صد کامپيوتر باشد. حداقل يکی از کامپيوترها می بايست به عنوان سرويس دهنده مشخص گردد. ( در صورتی که شبکه از نوع Client-Server باشد ). سرويس دهنده، کامپيوتری است که هسته اساسی سيستم عامل  بر روی آن نصب خواهد شد.
  • يک عدد کارت شبکه (NIC) برای هر دستگاه. کارت شبکه نظير کارت هائی است که برای مودم و صدا در کامپيوتر استفاده می گردد.  کارت شبکه مسئول دريافت ، انتقال ، سازماندهی و ذخيره سازی موقت اطلاعات در طول شبکه است . به منظور انجام وظايف فوق کارت های شبکه دارای پردازنده ، حافظه و گذرگاه اختصاصی خود هستند.
تقسيم بندی بر اساس توپولوژی
 الگوی هندسی استفاده شده جهت اتصال کامپيوترها ، توپولوژی ناميده می شود. توپولوژی انتخاب شده برای پياده سازی شبکه ها، عاملی مهم در جهت کشف و برطرف نمودن خطاء در شبکه خواهد بود. انتخاب يک توپولوژی خاص نمی تواند بدون ارتباط با محيط انتقال و روش های استفاده از خط مطرح گردد. نوع توپولوژی انتخابی جهت اتصال کامپيوترها به يکديگر ، مستقيما" بر نوع محيط انتقال و روش های استفاده از خط تاثير می گذارد. با توجه به تاثير مستقيم توپولوژی انتخابی در نوع کابل کشی و هزينه های مربوط به  آن ، می بايست با دقت و تامل به انتخاب توپولوژی يک شبکه همت گماشت . عوامل مختلفی جهت انتخاب يک توپولوژی بهينه مطرح می شود. مهمترين اين عوامل بشرح ذيل است :
- هزينه . هر نوع محيط انتقال که برای شبکه LAN انتخاب گردد، در نهايت می بايست عمليات نصب شبکه در يک ساختمان پياده سازی گردد. عمليات فوق فرآيندی طولانی جهت نصب کانال های مربوطه به کابل ها و محل عبور کابل ها در ساختمان است . در حالت ايده آل کابل کشی و  ايجاد کانال های مربوطه می بايست قبل از تصرف و بکارگيری ساختمان انجام گرفته باشد. بهرحال می بايست هزينه نصب شبکه بهينه گردد.
- انعطاف پذيری . يکی از مزايای شبکه های LAN ، توانائی پردازش داده ها و گستردگی و توزيع گره ها در يک محيط است . بدين ترتيب توان محاسباتی سيستم و منابع موجود در اختيار تمام استفاده کنندگان قرار خواهد گرفت . در ادارات همه چيز تغيير خواهد کرد.( لوازم اداری،  اتاقها و ... ) . توپولوژی انتخابی می بايست بسادگی امکان تغيير پيکربندی در شبکه را فراهم نمايد. مثلا" ايستگاهی را از نقطه ای به نقطه ديگر انتقال و يا قادر به ايجاد يک ايستگاه جديد در شبکه باشيم .
سه نوع توپولوژی رايج در شبکه های LAN استفاده می گردد :
  • BUS
  • STAR
  • RING
توپولوژی BUS
 يکی از رايجترين توپولوژی ها برای پياده سازی شبکه های LAN است . در مدل فوق از يک کابل به عنوان ستون فقرات اصلی در شبکه استفاده شده و تمام کامپيوترهای موجود در شبکه ( سرويس دهنده ، سرويس گيرنده ) به آن متصل می گردند.
مزايای توپولوژی BUS
  •  کم بودن طول کابل . بدليل استفاده از يک خط انتقال جهت اتصال تمام کامپيوترها ، در توپولوژی فوق از کابل کمی استفاده می شود.موضوع فوق باعث پايين آمدن هزينه نصب و ايجاد تسهيلات لازم در جهت پشتيبانی شبکه خواهد بود.
  • ساختار ساده . توپولوژی BUS دارای يک ساختار ساده است . در مدل فوق صرفا" از يک کابل برای انتقال اطلاعات استفاده می شود.
  • توسعه آسان . يک کامپيوتر جديد را می توان براحتی در نقطه ای از شبکه اضافه کرد. در صورت اضافه شدن ايستگاههای بيشتر در يک سگمنت ، می توان از تقويت کننده هائی به نام Repeater استفاده کرد.
معايب توپولوژی BUS
  •  مشکل بودن عيب يابی . با اينکه سادگی موجود در تويولوژی BUS امکان بروز اشتباه را کاهش می دهند، ولی در صورت بروز خطاء کشف آن ساده نخواهد بود. در شبکه هائی که از توپولوژی فوق استفاده می نمايند ، کنترل شبکه در هر گره دارای مرکزيت نبوده و در صورت بروز خطاء می بايست نقاط زيادی به منظور تشخيص خطاء بازديد و بررسی گردند.
  •  ايزوله کردن خطاء مشکل است . در صورتی که يک کامپيوتر در توپولوژی فوق دچار مشکل گردد ، می بايست کامپيوتر را در محلی که به شبکه متصل است رفع عيب نمود. در موارد خاص می توان يک گره را از شبکه جدا کرد. در حالتيکه اشکال در محيط انتقال باشد ، تمام يک سگمنت می بايست از شبکه خارج گردد.
  • ماهيت تکرارکننده ها . در موارديکه برای توسعه شبکه از تکرارکننده ها استفاده می گردد، ممکن است در ساختار شبکه تغييراتی نيز داده شود. موضوع فوق مستلزم بکارگيری کابل بيشتر و اضافه نمودن اتصالات مخصوص شبکه است .
توپولوژی STAR
 در اين نوع توپولوژی همانگونه که از نام آن مشخص است ، از مدلی شبيه "ستاره" استفاده می گردد. در اين مدل تمام کامپيوترهای موجود در شبکه معمولا" به يک دستگاه خاص  با نام " هاب " متصل خواهند شد.
مزايای توپولوژی STAR
  • سادگی سرويس شبکه . توپولوژی STAR شامل تعدادی از نقاط اتصالی در يک نقطه مرکزی است . ويژگی فوق تغيير در ساختار و سرويس  شبکه را آسان می نمايد.
  • در هر اتصال يکدستگاه . نقاط اتصالی در شبکه ذاتا" مستعد اشکال هستند. در توپولوژی STAR  اشکال در يک اتصال ، باعث خروج آن خط  از شبکه و سرويس و اشکال زدائی خط مزبور است . عمليات فوق تاثيری در عملکرد ساير کامپيوترهای موجود در شبکه نخواهد گذاشت .
  • کنترل مرکزی و عيب يابی . با توجه به اين مسئله که نقطه  مرکزی  مستقيما" به هر ايستگاه موجود در شبکه متصل است ، اشکالات و ايرادات در شبکه بسادگی تشخيص  و مهار خواهند گرديد.
  • روش های ساده دستيابی . هر اتصال در شبکه شامل يک نقطه مرکزی و يک گره جانبی است . در چنين حالتی دستيابی به محيط انتقال حهت ارسال و دريافت اطلاعات دارای الگوريتمی ساده خواهد بود.
معايب توپولوژی STAR
  • زياد بودن طول کابل . بدليل اتصال مستقيم هر گره به نقطه مرکزی ، مقدار زيادی کابل مصرف می شود. با توجه به اينکه هزينه کابل نسبت به تمام شبکه ، کم است ، تراکم در کانال کشی جهت کابل ها و مسائل مربوط به نصب و پشتيبنی آنها بطور قابل توجهی هزينه ها را افزايش خواهد داد.
  • مشکل بودن توسعه . اضافه نمودن يک گره جديد به شبکه مستلزم يک اتصال از نقطه مرکزی به گره جديد است . با اينکه در زمان کابل کشی پيش بينی های لازم جهت توسعه در نظر گرفته می شود ، ولی در برخی حالات نظير زمانيکه طول زيادی از کابل مورد نياز بوده و يا اتصال مجموعه ای از گره های غير قابل پيش بينی اوليه ، توسعه شبکه را با مشکل مواجه خواهد کرد.
  • وابستگی به نقطه مرکزی . در صورتی که نقطه مرکزی ( هاب ) در شبکه با مشکل مواجه شود ، تمام شبکه غيرقابل استفاده خواهد بود.
توپولوژی RING
در اين نوع توپولوژی تمام کامپيوترها بصورت يک حلقه به يکديگر مرتبط می گردند. تمام کامپيوترهای موجود در شبکه ( سرويس دهنده ، سرويس گيرنده ) به يک کابل که بصورت يک دايره بسته است ، متصل می گردند. در مدل فوق  هر گره به دو و فقط دو همسايه مجاور خود متصل است . اطلاعات از گره مجاور دريافت و به گره بعدی ارسال می شوند. بنابراين داده ها فقط در يک جهت حرکت کرده و از ايستگاهی به ايستگاه ديگر انتقال پيدا می کنند.
مزايای توپولوژی RING
  •  کم بودن طول کابل . طول کابلی که در اين مدل بکار گرفته می شود ، قابل مقايسه به توپولوژی BUS نبوده و طول کمی را در بردارد. ويژگی فوق باعث کاهش تعداد اتصالات ( کانکتور) در شبکه شده و ضريب اعتماد به شبکه را افزايش خواهد داد.
  • نياز به فضائی خاص جهت انشعابات در کابل کشی نخواهد بود.بدليل استفاده از يک کابل جهت اتصال هر گره به گره همسايه اش ، اختصاص محل هائی خاص به منظور کابل کشی ضرورتی نخواهد داشت .
  •  مناسب جهت فيبر نوری . استفاده از فيبر نوری باعث بالا رفتن نرخ سرعت انتقال اطلاعات در شبکه است.  چون در توپولوژی فوق ترافيک داده ها در يک جهت است ، می توان از فيبر نوری به منظور محيط انتقال استفاده کرد.در صورت تمايل می توان در هر بخش ازشبکه از يک نوع کابل به عنوان محيط انتقال استفاده کرد . مثلا" در محيط های ادرای از مدل های مسی و در محيط کارخانه از فيبر نوری استفاده کرد.
معايب توپولوژی RING
  •  اشکال در يک گره باعث اشکال در تمام شبکه می گردد. در صورت بروز اشکال در يک گره ، تمام شبکه با اشکال مواجه خواهد شد. و تا زمانيکه گره معيوب از شبکه خارج نگردد ، هيچگونه ترافيک اطلاعاتی را روی شبکه نمی توان داشت .
  •  اشکال زدائی مشکل است . بروز اشکال در يک گره می تواند روی تمام گرههای ديگر تاثير گذار باشد. به منظور عيب يابی می بايست چندين گره بررسی تا گره مورد نظر پيدا گردد.
  • تغيير در ساختار شبکه مشکل است . در زمان گسترش و يا اصلاح حوزه جغرافيائی تحت پوشش شبکه ، بدليل ماهيت حلقوی شبکه مسائلی بوجود خواهد آمد .
  • توپولوژی بر روی نوع دستيابی تاثير می گذارد. هر گره در شبکه دارای مسئوليت عبور دادن داده ای است که از گره مجاور دريافت داشته است . قبل از اينکه يک گره بتواند داده خود را ارسال نمايد ، می بايست به اين اطمينان برسد که محيط انتقال برای استفاده قابل دستيابی است .
تقسيم بندی بر اساس حوزه جغرافی تحت پوشش .
 شبکه های کامپيوتری با توجه به حوزه جغرافيائی تحت پوشش به سه گروه تقسيم می گردند :
  • شبکه های محلی ( کوچک ) LAN
  • شبکه های متوسط MAN
  • شبکه های گسترده WAN
شبکه های LAN . حوزه جغرافيائی که توسط اين نوع از شبکه ها پوشش داده می شود ، يک محيط کوچک نظير يک ساختمان اداری است . اين نوع از شبکه ها دارای ويژگی های زير می باشند :
  • توانائی ارسال اطلاعات با سرعت بالا
  • محدوديت فاصله
  • قابليت استفاده از محيط مخابراتی ارزان نظير خطوط تلفن به منظور ارسال اطلاعات
  • نرخ پايين خطاء در ارسال اطلاعات با توجه به محدود بودن فاصله
شبکه های MAN . حوزه جغرافيائی که توسط اين نوع شبکه ها پوشش داده می شود ، در حد و اندازه يک شهر و يا شهرستان است . ويژگی های اين نوع از شبکه ها بشرح زير است :
  • پيچيدگی بيشتر نسبت به شبکه های محلی
  • قابليت ارسال تصاوير  و صدا 
  • قابليت ايجاد ارتباط بين چندين شبکه
شبکه های WAN . حوزه جغرافيائی که توسط اين نوع شبکه ها پوشش داده می شود ، در حد و اندازه کشور و قاره است . ويژگی اين نوع شبکه ها بشرح زير است :
  • قابليت ارسال اطلاعات بين کشورها و قاره ها
  • قابليت ايجاد ارتباط بين شبکه های LAN
  • سرعت پايين ارسال اطلاعات نسبت به شبکه های LAN
  • نرخ خطای بالا با  توجه به گستردگی محدوده تحت پوشش
کابل در شبکه
در  شبکه های محلی از کابل به عنوان محيط انتقال و به منظور ارسال اطلاعات استفاده می گردد.ازچندين نوع کابل در شبکه های محلی استفاده می گردد.  در برخی موارد ممکن است در يک شبکه  صرفا" از يک نوع کابل استفاده و يا با توجه به شرايط موجود از چندين نوع کابل استفاده گردد. نوع کابل انتخاب شده برای يک شبکه به عوامل متفاوتی نظير : توپولوژی شبکه،  پروتکل و اندازه  شبکه بستگی خواهد داشت . آگاهی از خصايص و ويژگی های متفاوت هر يک از کابل ها و تاثير هر يک از آنها بر ساير ويژگی های شبکه،  به منظور طراحی و پياده سازی يک شبکه موفق بسيار لازم است .
کابل Unshielded Twisted pair )UTP)
متداولترين نوع کابلی که در انتقال اطلاعات استفاده می گردد ، کابل های بهم تابيده می باشند. اين نوع کابل ها دارای دو رشته سيم به هم پيچيده بوده که هر دو نسبت زمين  دارای يک امپدانش يکسان می باشند. بدين ترتيب امکان تاثير پذيری اين نوع کابل ها از کابل های مجاور و يا ساير منابع خارجی کاهش خواهد يافت . کابل های بهم تابيده دارای دو مدل متفاوت : Shielded ( روکش دار ) و Unshielded ( بدون روکش ) می باشند. کابل UTP نسبت به کابل STP بمراتب متداول تر بوده و در اکثر شبکه های محلی استفاده می گردد.کيفيت کابل های UTP متغير بوده و از کابل های معمولی استفاده شده برای تلفن تا کابل های با سرعت بالا را شامل می گردد. کابل دارای چهار زوج  سيم بوده  و درون يک روکش قرار می گيرند.  هر زوج  با تعداد مشخصی پيچ تابانده شده ( در واحد اينچ ) تا تاثير پذيری آن از ساير زوج ها و ياساير دستگاههای الکتريکی  کاهش يابد.
 کابل های UTP دارای استانداردهای متعددی بوده که در گروههای (Categories) متفاوت  زير تقسيم شده اند:
 Type
کاربرد
Cat 1 فقط صوت ( کابل های تلفن )
Cat 2 داده  با سرعت 4 مگابيت در ثانيه
Cat 3 داده با سرعت 10 مگابيت در ثانيه
Cat 4 داده با سرعت 20 مگابيت در ثانيه
Cat 5 داده با سرعت 100 مگابيت در ثانيه
مزايای کابل های بهم تابيده :
  • سادگی و نصب آسان
  • انعطاف پذيری مناسب
  • دارای وزن کم بوده و براحتی بهم تابيده می گردند.
معايب کابل های بهم تابيده :
  • تضعيف فرکانس
  • بدون استفاده از تکرارکننده ها ، قادر به حمل سيگنال در مسافت های طولانی نمی باشند.
  • پايين بودن پهنای باند 
  • بدليل پذيرش پارازيت در محيط های الکتريکی سنگين بخدمت گرفته  نمی شوند.
کانکتور استاندارد برای کابل های UTP  ، از نوع  RJ-45 می باشد. کانکتور فوق شباهت زيادی به کانکتورهای تلفن (RJ-11) دارد. هر يک از پين های کانکتور فوق می بايست بدرستی پيکربندی  گردند. (RJ:Registered Jack)
 کابل کواکسيال
يکی از مهمترين محيط های انتقال در مخابرات کابل کواکسيال و يا هم محور می باشد . اين نوع کابل ها از سال 1936 برای انتقال اخبار و اطلاعات در دنيار به کار گرفته شده اند. در اين نوع کابل ها، دو سيم تشکيل دهنده يک زوج ، از حالت متقارن خارج شده و هر زوج از يک سيم در مغز و يک لايه مسی بافته شده در اطراف آن تشکيل می گردد. در نوع ديگر کابل های کواکسيال ، به حای لايه مسی بافته شده ، از تيوپ مسی استوانه ای استفاده می شود. ماده ای پلاستيکی اين دو هادی را از يکديگر جدا می کند. ماده پلاستيکی ممکن است بصورت ديسکهای پلاستيکی يا شيشه ای در فواصل مختلف استفاده و مانع از تماس دو هادی با يکديگر شود و يا ممکن است دو هادی در تمام طول کابل بوسيله مواد پلاستيکی از يکديگر جدا گردند.
مزايای کابل های کواکسيال :
  • قابليت اعتماد بالا
  • ظرفيت بالای انتقال ، حداکثر پهنای باند 300 مگاهرتز
  • دوام و پايداری خوب
  • پايطن بودن مخارج نگهداری
  • قابل استفاده در سيستم های آنالوگ و ديجيتال
  • هزينه پائين در زمان توسعه
  • پهنای باند نسبتا" وسيع که مورد استفاده اکثر سرويس های مخابراتی از جمله تله کنفرانس صوتی و تصويری است .
معايب کابل های کواکسيال :
  • مخارج بالای نصب
  • نصب مشکل تر نسبت به کابل های بهم تابيده
  • محدوديت فاصله
  • نياز به استفاده از عناصر خاص برای انشعابات
از کانکتورهای BNC)Bayone -Neill - Concelman) بهمراه کابل های کواکسيال استفاده می گردد.  اغلب کارت های شبکه دارای کانکتورهای  لازم در اين خصوص می باشند.
فيبر  نوری
يکی از جديدترين محيط های انتقال در شبکه های کامپيوتری ، فيبر نوری است . فيبر نوری از يک ميله استوانه ای که هسته ناميده می شود و جنس آن از سيليکات است تشکيل می گردد. شعاع استوانه بين دو تا سه ميکرون است . روی هسته ، استوانه ديگری ( از همان جنس هسته ) که غلاف ناميده می شود ، استقرار می يابد. ضريب شکست هسته را با M1 و ضريب شکست غلاف را با M2  نشان داده و همواره M1>M2 است . در اين نوع فيبرها ، نور در اثر انعکاسات کلی در فصل مشترک هسته و غلاف ، انتشار پيدا خواهد کرد. منابع نوری در اين نوع کابل ها ، ديود ليزری و يا ديودهای ساطع کننده نور می باشند.منابع فوق ، سيگنال های الکتريکی را به نور تبديل می نمايند.
مزايای فيبر نوری :
  • حجم و وزن کم
  • پهنای باند بالا
  • تلفات  سيگنال کم و در نتيجه فاصله تقويت کننده ها زياد می گردد.
  • فراوانی مواد تشکيل دهنده آنها
  • مصون بودن از اثرات القاهای الکترو معناطيسی مدارات ديگر
  • آتش زا نبودن آنها بدليل عدم وجود پالس الکتريکی در آنها
  • مصون بودن در مقابل عوامل جوی و رطوبت
  • سهولت در امر کابل کشی و نصب
  • استفاده در شبکه های  مخابراتی آنالوگ و ديجيتال
  • مصونيت در مقابل پارازيت
معايب فيبر نوری :
  • براحتی شکسته شده و می بايست دارای يک پوشش مناسب باشند. مسئله فوق با ظهور فيبر های تمام پلاستيکی و پلاستيکی / شيشه ای کاهش پيدا کرده است .
  • اتصال دو بخش از فيبر يا اتصال يک منبع نور به فيبر ، فرآيند دشواری است . در چنين حالتی می توان از فيبرهای ضخيم تر استفاده کرد اما اين مسئله باعث تلفات زياد و کم شدن پهنای باند می گردد.
  • از اتصالات T شکل در فيبر نوری نمی توان جهت گرفتن انشهاب استفاده نمود. در چنين حالتی فيبر می بايست بريده شده و يک Detector اضافه گردد. دستگاه فوفق می بايست قادر به دريافت و تکرار سيگنال را داشته باشد.
  • تقويت سيگنال نوری يکی از مشکلات اساسی در زمينه فيبر نوری است . برای تقويت سيگنال می بايست سيگنال های توری به سيگنال های الکتريکی تبديل ، تقويت و مجددا" به علائم نوری تبديل شوند.
کابل های استفاده شده در شبکه های اترنت
Specification Cable Type Maximum length
10BaseT Unshielded Twisted Pair 100 meters
10Base2 Thin Coaxial 185 meters
10Base5 Thick Coaxial 500 meters
10BaseF Fiber Optic 2000 meters
100BaseT Unshielded Twisted Pair 100 meters
100BaseTX Unshielded Twisted Pair 220 meters