
اما اين سرورها بايد امکانات ديگري نيز داشته باشد از آن جمله ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
- در صورتي که حجم قابل توجهي از بازديد کننده به سايت مراجعه کنند امکان پاسخگويي به همه آنها را داشته باشد. بنابر اين نياز است تا يک کامپيوتر قدرتمند از لحاظ مشخصات قطعات داخلي باشد.
- نرمافزارهاي لازم براي اجراي انواع فايلها از لحاظ نوع برنامه نويسي را داشته باشد.
- نرمافزارهاي مورد نياز براي مديريت بخشهاي مختلف سايت و پست الکترونيک و... را در اختيار صاحبان وب سايتها قرار دهد.

هر کامپيوتري ميتواند يک سرور باشد اما از آنجا که هزينههاي مورد نياز براي فراهم کردن تجهيزات و نرمافزارهاي لازم و يا نيروي پشتيباني براي صاحبان همه وب سايتها به صرفه نيست لذا شرکتهايي اين مسئوليت را ميپذيرند و با فراهم آوردن لوازم کار در سطح وسيع بخشي از فضاي ديسک سخت سرورهاي خود را به صورت اجارهاي در اختيار متقاضيان قرار ميدهند. به اين شرکتها که خدمات ميزباني وب يا هاستينگ ارائه ميکنند در اصطلاح «ميزبان» يا «هاست» ميگويند.
سرويسهاي ميزباني وب بر اساس نوع سيستمعاملي که بر روي سرورها نصب ميباشد و طبيعتا نرمافزارها و فايلهايي را که پشتيباني ميکنند شاخه بندي ميشوند. مانند هاست ويندوزي يا هاست لينوکس و...
سرويسهاي ميزباني مشخصاتي را نيز به همراه دارند که نشان دهنده کيفيت و امکانات آنها ميباشد. از آن جمله ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
- حجم ديسک
حجم ديسک (Disc space) به مقدار فضايي گفته ميشود که شرکت ميزبان از ديسک سخت سرورهاي خود در اختيار شما قرار ميدهد اين فضا از چند مگابايت تا چند گيگابايت براساس نياز متفاوت است. مجموع حجم فايلهاي ارسالي به سرور اجاره کننده بايد کمتر يا مساوي با فضاي اجاره شده باشد. (البته اين ميزان فضا در اکثر سرويس دهندهها در هر زمان قابل تغيير ميباشد).
- محدوديت انتقال دادهها
محدوديت و ميزان انتقال دادهها ( Data Transfer) که به آن ترافيک ماهيانه نيز گفته ميشود ميزان تبادل اطلاعات با کامپيوتر ميزبان را مشخص ميکند. به اين معني که ميزان مجموع حجم فايلهاي دريافت شده يا ارسال شده به فضاي اجاره شده به صورت ماهيانه مشخص ميشود و نبايد از آن حجم بيشتر باشد. نکته: در نظر داشته باشد هر بار که سايت توسط يک بازديد کننده باز ميشود مقداري اطلاعات و فايل بين سرور ميزبان و کامپيوتر بازديد کننده تبادل ميشود بنابر اين تعداد بازديد از يک سايت اگر بالا باشد به نسبت نوع فايلهاي استفاده شده در سايت، ميتواند حجم قابل توجهي از اطلاعات تبادل شود.
تعداد دامنههايي که امکان ايجاد آنها بر روي يک فضاي اجارهاي وجود دارد، تعداد بانکها اطلاعاتي و نوع و حجم آنها و يا نوع پست الکترونيک و تعداد آنها و چند مورد ديگر مشخص کننده کيفيت سرويسهاي ميزباني و شرکتهاي ميزبان هستند.
انواع خدمات ميزباني وب
خدمات ميزباني وب معمولا به موارد زير تقسيمبندي ميشوند:
فضاي اشتراکي
در ميزباني وب معمولا شرکتهاي ارائه دهنده اين خدمات يک سرور تهيه ميکنند و توسط کنترلپنلها امکانات و فضاي آن را بين مشتريان خود تقسيم بندي ميکنند، که به اين خدمات فضاي اشتراکي يا ( Shared Hosting) گفته ميشود.
ويندوز
منظور از خدمات ويندوز و در اصطلاح هُست ويندوز مربوط به سرور آن است که معمولا ويندوز سرور ميباشد.تفاوت اصلي بين هُست ويندوز و ساير خدمات ميزباني وب، پشتيباني کردن اين سرورها از زبانهاي ASP و ASP.NET و همچنين بانک اطلاعتي MSSQL ميباشد. البته هُستهاي ويندوز به علت نياز به خريد ليسانس ويندوز سرور از ماکروسافت هزينه بالاتري نسبت به هُست لينوکس دارند. معمولا براي سرورهاي ويندوز از کنترلپنلهاي پلسک و هلم استفاده ميشود.
لينوکس
منظور از خدمات هُست لينوکس و در اصطلاح هُست لينوکس مربوط به سرورهاي لينوکس است. سرورهاي لينوکس از محبوبت خاصي برخوردار هستند که مهمترين عامل آن کد باز بودن و رايگان بودن آن است. هُست لينوکس بيشتر براي استفاده از زبان PHP و همچنين بانک اطلاعتي MySql است. معمولا براي هُستهاي لينوکس از کنترلپنلهاي سيپنل و دايرکت ادمين استفاده ميشود.
فضاي رايگان
البته وبگاههايي هستند که در قبال ارائه خدمات ميزباني وب از مشترک خود هزينهاي دريافت نميکنند. که به هُست رايگان شهرت دارند، که اکثرا با قرار دادن تبليغات اجباري هزينههاي رايانه سرور را تامين ميکنند.
نماينده فروش
نماينده فروش خدمات ميزباني وب (reseller) اين اجازه را به مشتريان ميدهد تا خود به عنوان فروشنده خدمات ميزباني اقدام نمايند و به کسب درآمد بپردازند.
سرور مجازي
نوشتار اصلي: سرور مجازي سرور مجازي يک نوع سرور اينترنتي است که به وسيله نرمافزارهاي مخصوصي از يک سرور قوي تر ايجاد ميشود. ويژگي اصلي و برتر سرور مجازي نسبت به هُست اشتراکي، محدود و اختصاصي بودن ميزان حافظه و ساير امکانات عمدهاست که به مانند هُست اشتراکي بين چندين مشترک تقسيم نميشود، بهطوري که از لحاظ ظاهري سرور مجازي تفاوت چنداني با سرور اختصاصي ندارد.
مجازي سازي يک سرور اختصاصي و تقسيم آن سرور به چندين سرور مجازي توسط نرمافزارهاي مخصوصي صورت ميگيرد.اين نرمافزارها در معين کردن هزينه يک سرور مجازي تاثير فراواني دارند.
از جمله اين نرمافزارها:
- اوپنويزد ( OpenVZ)
- ويرچوزو ( Virtuozzo)
- زٍن (Xen)
سرور اختصاصي
ابر هُستينگ
پلت فرم جديد از ميزباني وب ميباشد که به مشتريان اين اجازه را ميدهد که از خدمات ميزباني وب قدرتمند و قابل اعتماد بر روي خوشه سرورهاي متعادل شده بر اساس ميزان پرداخت وجه استفاده کنند.
خوشه ميزبان
شامل چند وب سرور با محتواي يکسان است تا از منابع بهرهبرداري بيشتري شود. خوشه ميزبان يک راه حل مناسب براي دسترسي بالا به سرور اختصاصي ميباشد. در ميزباني به صورت خوشه ممکن است سرويس پايگاه داده (database) از وب سرورها جدا شوند، که اين امر باعث افزايش سرعت پردازش داده بر روي وب سرور اصلي خواهد شد.
ميزبان شبکهاي
اين شکل از توزيع ميزباني وب زماني که چند گروه از سرويس دهندههاي خوشهاي مانند شبکهاي که شامل چند گره است گفته مي شود.
ميزباني وب در ايران
بيشتر شرکتهاي ميزباني وب در ايران به علت عوامل نا مساعد در مراکز داده (Datacenter) ايراني و همچنين پهناي باند کم و هزينه زياد براي تهيه سرورهاي خود از مراکز دادههاي خارج از ايران مخصوصا در کشورهاي آمريکا، کانادا و انگليس بهره ميگيرند! که مهمترين ويژگي برتر نسبت به مراکز داده در ايران سرعت بالا و هزينه کمتر است.
البته به علت تحريمهاي کشور آمريکا عليه ايران و همچنين عدم گسترش کارتهاي اعتباري بينالمللي در ايران تهيه سرور در خارج از ايران نيز با مشکلات خاص خود روربرو است.
ميزباني وب در سرورهاي ايراني
بنا به مطلب بالا ميزباني وب در سرورهاي ايران از سرعت کم و هزينه بالايي برخوردار است ولي از ديگر مزاياي آن ميتوان به در دسترس بودن سايت مورد نظر براي تمامي کاربران اشاره کرد و فالس بودن آن(رعايت نشدن قوانين کپي رايت)به علت رعابت قوانين کپي رايت در ساير کشورها بيشتر کاربران اينترنت که نياز به هُست فالس دارند به سرورهاي ايراني روي ميآورند که اين امر باعث افزايش طرفداراني شدهاست.
کنترل پنل
شرکتهاي ارائهدهنده خدمات ميزباني وب براي مشتريان خود کنترل پنلي ارائه ميدهند تا مشترکين بتواند فضاي ميزباني خود را کنترل و مديريت کند که در کنار کنترل فضاي ميزباني اين کنترل پنلها خدماتي از قبيل پارک دامنه، ايجاد زير دامنه، ساخت و مديريت پايگاهداده، کنترل آمار وبگاه و مديريت پست الکترونيک نيز قرار دارد.
از جمله کنترلپنلهاي پرکاربرد و مشهور:
- سيپنل (Cpanel):محبوبترين کنترلپنل ميزباني وب ميباشد که براي سرورهاي لينوکس استفاده ميشود، اما اخيرا با شدت گرفتن تحريمها بر عليه ايران به محض شناسايي دامنههاي ايراني اين کنترل پنل خدمات خود را قطع ميکند و به اصطلاح ليسانس خود بر روي ان سرور را باطل ميکند.
- پلسک (Plesk):يکي ديگر از کنترلپنلهاي مشهور ميباشد که هم بر روي ويندوز و هم بر روي لينوکس قابل استفادهاست، که با وجود سيپنل اين کنترل پنل بيتشر براي سرورهاي ويندوز استفاده ميشود
- دايرکت ادمين (Direct Admin):کنترل پنلي ساده تر نسبت به دو کنترل پنل بالا است و هزينه ليسانس آن نيز نسبت به سيپنل و پلسک کمتر ميباشد. اين کنترلپنل بعد از آغاز تحريمها بر عليه ايران در بين شرکتهاي خدمات ميزباني وب بيشتر مورد توجه قرار گرفتهاست.
- الاکسادمين ( LXAdmin):اين کنترل پنل قيمت بسيار اندکي دارد و بيشتر در سرورهاي لينوکس استفاده ميشود.
- هلم (به انگليسي: Helm): اين کنترل پنل براي سرورهاي ويندوز است.
منبع: ویکی پدیا
No comments:
Post a Comment